به گزارش دیباچه ، مجید اخشابی معتقد است در دوران کرونا سلایق مخاطبان ارتقا پیدا کرده است و هر صدایی را به عنوان خواننده نمی پذیرند و یا هر متنی را به عنوان شعر نمی پذیرند. در این دوران مردم به دور از هیاهو زندگی کرده اند و چند قدمی به سوی معنا حرکت کرده اند در نتیجه مفهوم و کیفیت نسبت به قبل بیشتر مد نظر مخاطبان است.
با این خواننده گفتگویی انجام دادیم که از نظرتان می گذرد:
لطفا کمی درباره کارهای جدید خود صحبت کنید:
هم اکنون در تدارک و برنامه ریزی برای انتشار اثر جدید هستم که عنوان این اثر موسیقایی «اعتراف» است و مجوزهای لازم اخذ شده و به زودی منتشر و در دسترس علاقه من آن قرار می گیرد. این اثر قرار است هم به صورت صوتی و هم تصویری منتشر شود که در کلیپ این اثر موسیقایی آرمین بوستانی و علیرضا نور محمدی با من همکاری کرده اند. همچنین همزمان با انتشار این اثر اطلاعات دقیق آن انعکاس می یابد زیرا این اثر با کارهای قبلی من متفاوت است و حال و هوای متفاوتی دارد.
وضعیت آموزش را در چند سال اخیر چطور ارزیابی می کنید؟
به نظر من شیوه آموزشی و منابع آموزشی نیاز به بازنگری دارند و اساتید موسیقی باید در تدریس به روز شوند و حتی در فکر کردن هم باید به روز شوند. به عنوان مثال هنرمندی ۵۰ سال پیش کلاس رفته و با اینکه ۵۰ سال گذشته به همان شیوه به هنرجویان آموزش می دهد و حتی نوع ادبیات، رفتار با هنرجو و...به همان شیوه ۵۰ سال پیش است که به نظر من شیوه تدریس از پایه و اساس مشکل دارد. در شرایط فعلی این موضوع مشکل ساز شده است در نتیجه باید شیوه تدریس را کاملا تغییر دهیم.
چه پیشنهادی برای بهبود وضعیت آموزش دارید؟
مشکل دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از اساتید فکر می کنند همان طور که به صورت حضوری آموزش می دهند باید به صورت مجازی هم به همان شیوه آموزش دهند. این موضوع باعث شکافی عمیق در حوزه تدریس شده است. من در دوران کرونا موفق شدم متدی را طراحی کنم که منطبق با فضای فعلی تدریس است. این متد برای فضای مجازی تعریف شده که آزمایش های لازم را انجام دادیم و آزمون و خطا شده است در نتیجه تصمیم گرفتم این متد را به صورت کتاب منتشر کنم. اساتید می توانند از این کتاب برای شیوه تدریس استفاده کنند.
این کتاب چند جلدی است؟
در حال حاضر جلد یک این مجموعه آماده شده است و به زودی منتشر می شود. در نظر داریم این مجموعه ادامه دار باشد و جلدهای بعدی به زودی در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.
به نظر شما با برگزاری مجدد کنسرت ها مخاطبان می توانند دوباره ارتباط برقرار کنند؟
پیش بینی من این است که در این دو سال سلایق مخاطبان ارتقا پیدا کرده است و هر صدایی را به عنوان خواننده نمی پذیرند و یا هر متنی را به عنوان شعر نمی پذیرند. در این دوران مردم به دور از هیاهو زندگی کرده اند و چند قدمی به سوی معنا حرکت کرده اند در نتیجه مفهوم و کیفیت نسبت به قبل بیشتر مد نظر مخاطبان است و امیدوارم این تغییر سلیقه ها به نفع هنرمندان و موسیقی باشد.
گفتگو از غزاله سعادتی